HET VERHAAL VAN 'T LEEUWERIKSVELD

Blue Spot: een biologische blauwe bessengaard op ´t Leeuweriksveld

In Emmen is een idyllisch plekje ontstaan waar het allergezondste vruchtje te plukken is; blauwe bessen. Bij Biologische blauwe bessengaard op ´t Leeuweriksveld. In de zomer komen emmenaren en toeristen in Zuid-Oost Drenthe hier voor om zelf blauwe bessen te plukken. Daarnaast worden bakjes verkocht in het verkoopstalletje aan de weg of in de tegenoverliggende biologische boerderijwinkel ´t Leeuweriksveld.

Deze Blue spot heeft ook ander (bijzonder) plukfruit in de gaard zoals tayberry, jostabes, Japanse wijnbes, kweepeer, notenbomen en mispel. Door een combinatie van bomen en struiken ontstaat een natuurlijke en afwisselende omgeving en biodiversiteit. Het is een prachtige plek om in alle rust doorheen te wandelen, even te zitten bij de picknicktafel en tussendoor je eigen fruit te plukken.

Vanaf midden juli tot eerste week september is de bessengaard open voor zelfplukkers en verkoop.  En vanaf juni t/m november is divers ander fruit te koop in de boerderijwinkel.

Sommige Emmenaren komen in het seizoen wekelijks hun eigen bessen plukken voor komende week. Of plukken een voorraad voor in de vriezer.

Innovatief familiebedrijf 

Ton is een gepensioneerd rozenkweker met passie voor zijn vak als teler. Samen met zijn overleden vrouw Wil, zijn ze in 2015 begonnen met het opkweken van 900 blauwe bessenstruiken.  Het bedrijf wordt op dit moment gerund door Ton en zijn dochter Cindy.

Biologische producten kent iedereen. Een biologisch dynamische bedrijf maakt de aanpak innovatiever: een holistische kijk op de natuur en het boerderijleven, iets wat Ton heel erg aanspreekt.  "Het gaat niet alleen om biologisch bestrijden tegen vliegjes of het tegengaan van het gebruik van kunstmest maar ook om duurzaam ondernemen en het hergebruik van materialen. Ik vind het belangrijk dat we ons richten op natuurbeheer: we creëren een landschapstuin door tussen de blauwe bessenstruiken ander fruit te planten en we geven ruimte aan bezoekers om daar kennis mee te maken. “

Cindy richt zich op ontvangen van de zelfplukkers maar ook om het vergroten van kennis over de blauwe bes als superfood. Vader en dochter staan open voor samenwerking met bedrijven uit de regio. In de toekomst willen ze zich meer richten op het toerisme in Zuid-Oost Drenthe, de uitbreidingsmogelijkheden voor zelfpluk en misschien zelfs bedrijfsuitjes.

blauwe-bessengaard3

't Leeuweriksveld als Blue Berry, uhm Blue Spot!

Blauwe bessen zitten bomvol antioxidanten wat de slechte stoffen in het lichaam opruimt. Het vruchtje heeft weinig calorieën en veel vitamine C en E.  Iedere dag een handjevol biologische blauwe bessen draagt bij aan gezond leven. Het bewust zijn van waar je eten vandaan, bewust ondernemerschap en een gezond product past bij de uitgangspunten van Blue Zone Innovations.

De producten zijn online en in de winkel te koop bij Boerderij ´t Leeuweriksveld. Kijk op de socials voor openingstijden voor zelfpluk.

lv-alg-221

Meer weten over 't Leeuweriksveld? 

Neem dan een kijkje op zijn website!

Scroll naar boven