WAAR VERLEDEN EN HEDEN
ELKAAR ONTMOETEN
“Doel van Herkomst”

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Een groep van vijf internationale 3e jaars hbo-studenten vanuit de opleiding Leisure & Event Management van NHL Stenden hogeschool heeft zich onlangs beziggehouden met een onderzoek naar het ontwikkelen van een jaarlijks terugkerend evenement in Drenthe, waar verleden en heden elkaar ontmoeten vanuit de diverse thema’s van Blue Zone Innovations.

Deze internationale studenten kenden in Nederland alleen de verstedelijkte gebieden en waren positief verrast dat Nederland, met in het bijzonder de provincie Drenthe, nog zoveel moois en ruimte te bieden heeft. Onder begeleiding van hun projectbegeleider hebben ze diverse plekken van Drenthe bezocht en dat heeft hen de nodige inspiratie opgeleverd voor de ontwikkeling van een duurzaam concept voor bezoekers en bewoners van de regio Zuidoost-Drenthe. Dit jaarlijks terugkerende event moet de bezoekers en bewoners van deze regio kennis laten maken en bewust laten worden van de voordelen van een vitale leefstijl waarin vrije tijd centraal staat. Hun eindadvies - en daarmee ons beginpunt - is het festival “Doel van Herkomst”, een festival waar verleden en heden elkaar ontmoeten, waar muziek, theater, eten en dansen samenkomen bij bossen en heide, bij hunebedden en oer. Drenthe als oerprovincie, maar met de beleving van de huidige tijd én van een positieve gezondheid, van dansen en leren, van muziek en bewustwording, van ontmoeten en historie. Op het festival kun je deelnemen aan diverse workshops die de rijke Drentse cultuur en geschiedenis in de kijker zetten.

Lekker gezond 4
socialnetwerk en community's 1
onstpannen en stressbewust 1
herkomst

NEEM CONTACT OP

Ben je geïnspireerd geraakt, heb je een vraag of heb je een project waarbij je onze hulp kunt gebruiken? We komen graag met je in contact!

Scroll naar boven