OVER ONS

Wie is Blue Zone Innovations

Blue Zone Innovations wil de inwoners, ondernemers en bezoekers in een aantal gemeenten in Drenthe en Overijssel bewust maken van de methoden om gezond ouder te worden, op een toegankelijke manier.

Wij geloven in innovatie om vooruitgang en gezondheid te bevorderen. Samen doen wij en samen inspireren wij! Samen met het onderwijs, knappe koppen en slimme oplossingen.  Samen met ondernemers, creatieve koplopers en gastvrijheid met impact.

Gezond om te leven, gezond om te werken, gezond om simpelweg gelukkig te zijn. Daar is verandering voor nodig, van jou, van ons, van alles om ons heen. Zo zorgen we stap voor stap vanuit onze 6 thema's voor een versnelling in het beter leven voor en met iedereen.

Kleine stappen, grote sprongen. Dit is de blauwe golf die Blue Zone Innovations creëert.

Innoveer je mee?

DE MEDEWERKERS VAN BLUE ZONE INNOVATIONS

Foto-Sandra-Hoekstra
SANDRA HOEKSTRA
PROJECTLEIDER
profielfoto_AMB
ANNE-MAGREET BOERMA
PROJECTLEIDER
Leonie-Pluyter
LEONIE PLUYTER
INNOVATIEMAKELAAR
Gaby-Bos
GABY BOS
PROJECTMEDEWERKER

Partners

De vrijetijds- en gezondheidssector in Zuid- en Oost-Drenthe, NHL Stenden hogeschool, Alfa-college en Drenthe College, zes gemeenten en de provincie Drenthe hebben in 2021 de handen ineengeslagen om de vitaliteit onder inwoners en gasten te vergroten, geïnspireerd op het gedachtengoed van de Blue Zones. Met een financiële bijdrage uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe ontwikkelen de drie kennisinstellingen samen met ondernemers en overheden innovatieve producten en diensten. Het vergroten van de innovatiekracht van bedrijven binnen de sector toerisme en leisure (vrijetijdssector) staat hierbij centraal. Ondernemers in de vrijetijdseconomie hebben er baat bij als zij (de fun-factor van) het gezondheidsaspect meer betrekken in hun diensten en producten. Door het creëren van een gezonde levensstijl bij bewoners en bezoekers ontstaan naar verwachting economisch rendabele vernieuwende cross-overs tussen de gezondheids- en vrijetijdssector. Door het ontwikkelen van innovaties en nieuwe diensten kunnen we de regio Zuid- en Oost-Drenthe economisch versterken, weten we de samenwerking tussen ondernemers en mbo/hbo-onderwijs nog beter te verbinden en creëren we kansen voor werknemers en ondernemers.

Scroll naar boven