EKO TOURS EXLOO
Innovatief plan ontwikkelen
voor terreinindeling

Eko Tours Exloo

In 2022 zijn studenten van NHL Stenden hogeschool en Ruud Haak van Eko-tours in Exloo in het kader van de thema’s van Blue Zone Innovations  samen aan de slag gegaan met het uitdenken van een innovatieve invulling van het terrein gelegen achter Eko-tours. Het doel was helder, het moest off-grid zijn. De uitkomsten waren verrassend! Van een plek voor workshops als food, beweging en community tot een game hall voor tools rondom beweging. Out of the box denken was de opdracht en dat hebben de studenten gedaan.

De uitkomsten zijn door Ruud Haak omarmt en samen met het Rijnland Instituut zijn de uitkomsten besproken. Hoewel de uitkomsten van het onderzoek door studenten inspirerend was, had het ook een schaduwkant, er is te veel personeel nodig om de ideeën vorm te geven en te onderhouden. Samen hebben we daarom besloten dat er een vervolgonderzoek komt, dat meer in het teken staat van kort verblijf met maximale ondersteuning van innovatieve tools, zodat de personele inbreng tot een absoluut minimum wordt beperkt. Zaken als off-grid, kleine voedseltuin naast camperplaatsen, tiny houses of plaatsen waar een kleine tent kan staan, worden nu onderzocht. Met minimale inbreng een maximaal plezier realiseren dat geheel in het teken staat van Blue Zones.

natuurlijk bewegen 1
onstpannen en stressbewust 1
Afbeelding_538x5023

NEEM CONTACT OP

Ben je geïnspireerd geraakt, heb je een vraag of heb je een project waarbij je onze hulp kunt gebruiken? We komen graag met je in contact!

Scroll naar boven