Ikigai en Pressure Cooker
Een event over innovatie en inspireren

Op 11 en 12 september 2023 zijn studenten van NHL Stenden en Drentse leisure ondernemers aan de slag gegaan met uitdagingen van bedrijven.

De studenten bedachten innovatieve oplossingen voor Drentse leisure ondernemers. Tijdens een zogeheten pressure cooker achterhaalden ze waar kansen en behoeften liggen bij de ondernemers. De studenten brachten een bedrijfsbezoek aan de Drentse bedrijven. De innovatieve ideeën werden gepresenteerd aan de ondernemers. De ideeën werden gekoppeld aan de thema's van de Blue Zone Innovations.

De aanpak van het event legt verbindingen, zorgt voor samenwerkingen en cross-overs. De studenten ontwikkelen hun analytisch denkvermogen, maken kennis met elkaar en krijgen een beter beeld bij de praktijk.

Onderdeel van deze dagen was een workshop Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

Dag 1: Ikigai

De ondernemers zijn in de ochtend van maandag 11 september aan de slag gegaan met Ikigai. Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Zodoende overlappen je passie, missie, beroep en roeping en heb je je ikigai gevonden. Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven! Tijdens de workshop -onder leiding van Ellis Beekman- hebben studenten en ondernemers stil gestaan bij hun purpose.

In de middag hebben studenten zich in Emmen bij NHL Stenden Hogeschool verdiept in Blue Zone Innovations en de bijhorende kenmerken. Daarna hebben ook zij de workshop van Ellis bijgewoond en meer geleerd over ‘vraagtechnieken’.

De invulling van deze dag was een prachtige opmaat naar de pressure cooker op dinsdag 12 september 2023. De opgedane kennis werd op dag 2 in de praktijk gebracht toen de studenten op bezoek gingen bij de ondernemers. De studenten gingen aan de slag met nieuwe concepten, ideeën en vraagstukken van de ondernemers.

De workshops vonden plaats in de vergaderlocatie Erve de Bedoeling.

ikigai
pressure cooker

Dag 2: Pressure Cooker

Studenten van NHL Stenden brachten op 12 september 2023 op bezoek bij de deelnemende ondernemers. Ze maken kennis met hun bedrijf en krijgen een korte rondleiding. De studenten konden vragen stellen aan de ondernemers. Zo namen de studenten een kijkje in de keuken van het bedrijf, maakten ze kennis met de praktijk en leerden de ondernemers en studenten van elkaar.

Tijdens een zogeheten pressure cooker achterhaalden de studenten waar de behoeften en kansen liggen bij de ondernemers. Ze ontwierpen een pitch en stonden later op de middag op het podium.  De innovatieve ideeën werden gepresenteerd aan de ondernemers en werden gekoppeld aan de thema's van de Blue Zone Innovations. De middag is afgesloten met een hapje en drankje.

IMPRESSIE VAN DE DAGEN

Play Video
Gezond ondernemerschap1
Spiritualiteit en zingeving

NEEM CONTACT OP

Ben je ondernemer in de vrijetijdseconomie en wil je onderdeel uitmaken bij een volgende editie? Neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven