BOOMKROONPAD

#inspiratie

Een bijzonder pad

Op zoek naar een mooi en koel buiten-avontuur? Dan is het Boomkroonpad een echte aanrader!

Dit bijzondere pad neemt je mee naar de boomtoppen van de prachtige Hondsrug. Tussen de fluitende vogels, spelende eekhoorns en het groen is het genieten. Hét startpunt voor je dagje uit op de Hondsrug is Buitencentrum Boomkroonpad. Je vindt er horeca, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Het Boomkroonpad ligt bij een buitencentrum dat ook zeker een bezoek waard is. En wil je er langer op uit? Dan kan volop in het Nationaal Park de Drentsche Aa. Er starten veel mooie wandel- en fietsroutes die door de bossen, over heidevelden en langs de vennen en beken gaan. En het prachtige meer 't Nije Hemelriek ligt om de hoek.

Voordelen

  • Parkeren kan gratis op de parkeerplaats aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen.
  • Het Boomkroonpad begint onder de grond langs allerlei dieren. Daarna klim je omhoog naar het pad en de uitkijkpunten om bijna 23 meter. Het Boomkroonpad is 125 meter lang, maar doordat er zoveel is te zien ben je al snel een half uur bezig.
  • Voor kinderen is er bij het Boomkroonpad een beleefbos en zijn er speurtochten.
  • Met pijlen staan de Bomenroute van 3 km, de Heide en vennenroute van 4 km, de Beleef het bosroute van 5 km, de Erfgoedwandeling van 9 km en het Boswachterpad van 17 km aangegeven.
  • Met een beetje geluk spot je hier ook wild.
  • Bij het Buitencentrum vind je de Boswinkel en het gezellige Paviljoen de Woudstee.
  • Honden zijn aangelijnd toegestaan op de wandelpaden. Het boomkroonpad is niet toegankelijk voor honden.
  • Het kan hier aardig druk zijn. Als je vroeg of juist later op de dag gaat, heb je kans dat het rustiger is.
  • Het boomkroonpad is op bepaalde tijden geopend en toegang kost een paar euro. Kijk op deze website van Staatsbosbeheer voor meer informatie, een video en een bericht van de boswachter!

Koppeling met Blue Zone Innovations

Waarom deelt Blue Zone Innovations deze tip? Er kunnen meerdere thema's worden gekoppeld zoals Natuurlijk Bewegen, Ontspannen & Bewust Leven en Sociaal Netwerk & Community's. Wandelen is gezond voor lichaam en geest. En wanneer je een bezoek brengt aan het Boomkroonpad doe je dat vaak in gezelschap met anderen. Met je kinderen of je collega's. Dus allemaal ingrediënten voor een fantastisch en gezond dagje uit!

Lekker gezond 4
natuurlijk bewegen 1
socialnetwerk en community's 1
boomkroonpad

Bron, beeld, teksten en inspiratie o.a. afkomstig van Buiten.Leven

Scroll naar boven