LEEFSTIJLSTRAAT EMMEN
Duurzame gedragsveranderingen

De LeefstijlStraat in Emmen

De LeefstijlStraat Emmen is een expertisecentrum waar verschillende professionals individueel en gezamenlijk werken aan het begeleiden van mensen naar een gezonder leven. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, diëtisten, maar ook yoga en begeleiding bij mentale gezondheid (GGZ professionals). De LeefstijlStraat Emmen wil daarmee een bijdrage leveren aan de verandering in het gezondheidszorgsysteem waar in de toekomst meer aandacht voor het voorkomen van ziekte zal zijn. Daarbij hoort ook dat mensen vaker vroegtijdig zelf investeren in hun gezondheid voor de lange termijn. De LeefstijlStraat Emmen ontwikkelt daarom kennis over duurzame en blijvende gedragsverandering met recent ontwikkelde inzichten (uit de wetenschap).

De LeefstijlStraat Emmen wil laten onderzoeken of aanbod ontwikkeld kan worden waarbij deze kennis over begeleiding naar gezondheid en vrije tijd gecombineerd kan worden. Drenthe leent zich in potentie uitstekend als gebied waar toeristen naartoe komen om te werken aan gezondheid, welbevinden en rust, thema’s die nadrukkelijk aansluiten bij de ambitie van Blue Zone Innovations, zoals gezonde voeding, natuurlijk bewegen en zingeving.  Vanuit NHL Stenden is Laura de Boer, 4e jaars studente van de Bacheloropleiding International Tourism Management inmiddels gestart met het vraagstuk ten aanzien van een arrangement ten behoeve van haar scriptieopdracht. Zij onderzoekt hierbij ook de link tussen de vrijetijdsector en de gezondheidssector en levert zo een bijdrage aan het project Gezond naar Drenthe.

Lekker gezond 4
natuurlijk bewegen 1
Pand

OOK EEN PROJECT?

Ben je ondernemer in de vrijetijdseconomie en heb je een project of een idee dat je graag wil (laten) onderzoeken en/of heb je hulp nodig bij de implementatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Scroll naar boven