INSPIRATIESESSIE
Boost your Blue Leisure Business

Woensdag 7 juni 2023
13:45-17.30 uur
LOODS 13
Minister Kanstraat 16
Rensenpark Emmen
Gratis toegang

bluezone-sample

Boost your Blue Leisure Business

Ben je ondernemer in de vrijetijdseconomie en wil je aan de slag met innovatieve verdienmodellen en/of dienstverleningsconcepten? Of ben je benieuwd naar hoe je spiritualiteit en zingeving kunt inzetten om je onderneming te laten groeien? Kom dan naar de inspiratiesessie Boost Your Blue Leisure Business op woensdagmiddag 7 juni!

PROGRAMMA

Boost your Blue Leisure Business

13.45 uur Inloop
14.00 uur Opening door dagvoorzittter Toine Straatman
14.05 uur Keynote speaker Kees Klomp
14.50 uur Wat kan ons netwerk betekenen door Toine Straatman
15.00 uur Pauze
15.15 uur Spoor 1
Workshop 'Innovatieve  business ideeën genereren'
Workshop 'Innovatieve ideeën uitwerken tot een gezond business model'

Spoor 2
Workshop 'De welzijnsfabriek'
Workshop 'De kracht van mindfulness'

16.15 uur Pauze en vervolg/wissel
16.30 uur Spoor 1: Vervolg gekozen workshop
Spoor 2: Wissel van workshop
17.30 uur Afsluiting met netwerkborrel

 

Spoor 1

innovatieve businessmodellen

Spoor  1 is bedoeld voor die ondernemers die aan de slag willen met innovatieve verdienmodellen en dienstverleningsconcepten op het terrein van spiritualiteit en zingeving. Heb je als ondernemer wel de wens, maar nog geen idee hoe? Dan kun je deelnemen aan de workshop van Theo de Jong. Heb je al een concreter idee, maar wil je graag geholpen worden bij de vraag hoe dit wordt omgezet tot een versienmodel, dan biedt Erwin Wolthuis de ideale workshop aan. Voor beide workshops geldt, dat wij graag vooraf iets meer willen weten over je ideeën, gedachten en/of vraagstukken war je als ondernemer op dit moment mee rondloopt. U ontvangt na aanmelding een formulier daarvoor.

De workshops binnen spoor 1 duren beide twee uur en beslaan de hele middag.

Spoor 2

Innerlijke reis

Spoor 2 is bedoeld voor die ondernemers die geïnteresseerd zijn in hoe het thema 'spiritualiteit en zingeving' ingezet kan worden binnen de eigen onderneming, met als doel de mens binnen de onderneming en persoonlijke groei te laten doormaken, zodat vandaaruit ook de onderneming (weer) verder kan groeien. Binnen deze lijn bieden we een tweetal workshops aan 'De kracht van mindfulness' door Lydia de Vries en 'De welzijnsfabriek van Karel Jonker en Wendy Idzenga. Bij 'De kracht van mindfulness' leren wij je wat het oplevert als je bewust aandacht geeft aan het hier en nu. Bij de workshop 'De Welzijnsfabriek' staan we stil bij de vraag: Waarom zou je geen aandacht bieden aan het welzijn van jezelf of je medewerkers?

Beide workshops duren een uur, waardoor je binnen deze lijn beide workshops kunt volgen.

SPREKERS

kees-klomp

Keynote speaker
Kees Klomp

Kees Klomp is ondernemer, adviseur, TEDx-spreker en auteur op het gebied van de 'betekeniseconomie'of de Purpose economy. Hij is lector betekeningseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool van Rotterdam. Daarnaast is hij schrijver en enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijke betekenisvol ondernemen in Nederland. Zijn kennis en kunde zet hij exclusief in om de wereld te verbeteren, d.m.v. business, waarbij zijn boeddhistische levensbeschouwing een actieve inspiratiebron is. Kees Klomp is een gepassioneerde spreker die deelnemers inspireert en confronteert met zijn onconventionele kijk op economie en business; een visie die gebaseerd is op geluk in plaats van geld.

toine

Dagvoorzitter
Toine Straatman
Code 0 Producties

Toine Straatman is een ervaren dagvoorzitter wiens stijl zich laat kenmerken door woorden als direct, charmant, gevat en energiek.
Een dagvoorzitter die deelnemers op een enthousiaste en interactieve wijze meeneemt door het programma van de dag. Met zijn stijl van presenteren, probeert Toine een thema tot een beleving te maken en deelnemers daadwerkelijk betrokken te maken. Als hij zichzelf de spiegel voorhoudt, mag hij dat dan ook bij jou?

theo-de-jong

Theo de jong
NHL Stenden Hogeschool
Spoor 1

Workshop innovatieve business ideeën genereren

 

Theo de jong is verbonden aan NHL Stenden Hogeschool als Senior Docent Conceptontwikkeling en Waardecreatie. Hij is ontwerper en facilitator van nieuwe educatieve leerruimten en het concept van ontwerpgericht leren. Tijdens een interactieve workshop zal Theo samen met jou aan de slag gaan met de vraag hoe je binnen het thema 'Zingeving en Spiritualiteit' als ondernemer nieuwe ideeën kan genereren. De workshop wordt vormgegeven aan de hand van verschillende creatieve technieken. De workshop zal je verschillende ideeën opleveren die leiden tot waardevolle oplossingen en/of inzichten.

 

foto-erwin

Erwin Wolthuis
NHL Stenden Hogeschool
Business natuurlijk
Spoor 1

Workshop innovatieve ideeën uitwerken tot een gezond businessmodel

Zingeving en spirituatliteit in de bedrijfsvoering; ''mooi, maar hoe dan?'' We weten dat het anders moet. Wellicht weten we ook al hoe dat er dan uit moet zien, maar hoe komen we daar? In deze workshop gaan we op zoek naar hoe we door betekenis centraal te stellen en te treven naar welzijn, tot een financieel gezonde organisatie kunnen komen. Aan de hand van het 'Business Natuurlijk'- model en met behulp van het 'Flourishing Business Canvas ga je hiermee aan de slag voor jouw eigen specifieke situatie.

karel-jonker

Karel Jonker
Leefstijl Academie

Wendy Idzenga 
Ademcoach
Spoor 2 

Workshop 'De welzijnsfabriek'

Wat als je het niet doet? In deze workshop zoomen we in op de vraag waarom mensen voor jou, als werkgever, willen werken. We gaan op zoek naar de noodzaak van zingeving en laten de deelnemers ervaren hoe stress voelt. We staan stil bij at nu de reden is voor medewerkers om 's morgens uit bed te komen en met passie hun werk te doen. Een workshop die is opgebouwd rondom de vraag of een onderneming zich mag bemoeien met onderwerpen als zingeving en spiritualiteit. Wat ons betreft is het antwoord een tegenvraag: wat levert het je op als je het niet doet? De workshop 'Wat als je het niet doet' wordt geleid door Karel Jonker, directeur van de Leefstijl Academie en Wendy Idzenga, ademcoach.

lydia

Lydia de Vries
Het Zonnepad
Spoor 2
Workshop Mindfulness

 

De maatschappij vergt van alles van ons. We zijn bezig met het verleden en met de toekomst. Maar niet met het heden. Maar het gebeurt vandaag! Als het ons lukt om in het hier-en-nu te blijven zullen we ons meer bewust zijn van het 'ware leven' en beseffen we ons dat we niet vanzelfsprekend mee hoeven te gaan in de oneindige dramatiek van onze problemen. Mindfulness betekent aandacht in het nu. Hoe mooi zou het zijn als je signalen van je lichaam weet te herkennen, waardoor je jezelf (op tijd) een halt toe kunt roepen? Of dat je weet dat je met een bewuste ademhaling in het hier en nu komt. Het mooie is, adem en lichaam heb je altijd bij je. Maar hoe bewust ben jij hiervan? De workshop Mindfulness wordt verzorgd door Lydia de Vries, eigenaresse van yogastudio en spiritueel centrum ''Het Zonnepad''.

Scroll naar boven