HET VERHAAL VAN EKO-TOURS

Op Groen Avontuur met Eko-Tours: Duurzaamheid in de Natuur volgens Blue Zone Innovations

In het idyllische Exloo biedt Eko-Tours sinds 2016 een unieke ervaring aan: excursies en tours met 100% elektrische voertuigen, midden in de weelderige natuur van Geopark de Hondsrug. Wat deze groene onderneming extra bijzonder maakt, is hun inzet voor duurzaamheid en gezond ondernemerschap, perfect in lijn met het gedachtegoed van Blue Zone Innovations.

Eko-Tours

Eko-Tours onderscheidt zich door excursies aan te bieden onder leiding van ervaren gidsen. Tijdens de excursies doorkruis je het prachtige Geopark de Hondsrug, waarbij de gids boeiende verhalen vertelt over de natuur en bezienswaardigheden. Een uniek aspect van de excursies is dat de deelnemers achter de gids aanrijden in zelfbestuurde elektrische voertuigen, waardoor een interactieve en educatieve ervaring ontstaat.

Op ontdekkingstocht

De tours daarentegen geven je de vrijheid om op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan met een elektrische tweewieler, step, fatbike, of chopper, allemaal beschikbaar in diverse soorten en maten. Via een gebruiksvriendelijke app op je telefoon krijg je de route en uitleg, vergelijkbaar met wat de gids normaal gesproken vertelt tijdens de excursies. De app bevat een rijke mix van tekst, foto's en filmpjes die de natuurpracht en historie tot leven brengen. Dit alles maakt de excursies en tours perfect geschikt voor een breed scala aan bezoekers, van jong tot oud.

eko-tours-specials_door-drenthe

Samen Sterker met Blue Zone Innovations

Blue Zone Innovations speelt een integrale rol in de ontwikkeling van Eko-Tours. Vanaf het begin hebben ze actief deelgenomen aan initiatieven zoals de Pressure Cooker, waarbij innovatieve ideeën snel tot bloei komen. De onderneming staat bovendien open voor samenwerking met studenten en heeft reeds vele frisse denkers verwelkomd voor stages en scripties. “Samenwerking met de studenten verrijkt altijd en draagt bij aan de onderwijsdoelstellingen,” zegt Ruud van Eko-Tours

De welwillendheid van Eko-Tours om nieuwe ideeën te omarmen, getuigt van een bedrijfscultuur die zich richt op gezond ondernemerschap en innovatie, kernthema's van Blue Zone Innovations.

Event 11 en 12 sept 2023 (24)

De smaak van duurzaamheid

“De tijd van een Solextour of rit met een lelijke eend, ligt achter ons; duurzaamheid heeft de toekomst in de recreatie,” aldus Ruud. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Eko-Tours. De voertuigen maken minimaal geluid en worden ondersteund door 120 zonnepanelen, waardoor de onderneming grotendeels zelfvoorzienend is. Samenwerking met lokale ondernemers is een essentieel onderdeel van hun bedrijfsmodel. Eten en drinken tijdens de excursies worden verzorgd door lokale producenten, waardoor bezoekers niet alleen de natuur, maar ook de smaken van de regio kunnen proeven.

Gezond ondernemerschap als Blue Zone DNA

Met thema's als gezond ondernemerschap, innovatie en circulaire economie omarmt Eko-Tours de waarden van Blue Zone Innovations. Het genieten van de natuur op een rustig tempo, in overeenstemming met de wettelijke normen, staat centraal bij deze duurzame onderneming.

Eko-Tours biedt niet alleen een ontspannen en leuke middag voor toeristen, bedrijven en inwoners, maar is ook een voorbeeld van hoe een groen avontuur en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Net als de wereldberoemde Blue Zones, waar mensen aantoonbaar langer en gezonder leven, omarmt Eko-Tours gezonde praktijken, innovatie en duurzaamheid. De excursies en tours nemen bezoekers mee op een reis door de natuurlijke schoonheid van de regio, terwijl de principes van Blue Zone Innovations het DNA van deze groene onderneming doordringen.

Ruuds tip aan andere ondernemers: “Toets je ideeën bij anderen in én buiten je eigen werkveld, dat geeft steeds nieuwe inzichten.”

Ga je ook eens met op Eko-Tour?

Neem dan een kijkje op hun website!

Scroll naar boven