Ontdek de verhalen van Drenthe door het wandelknooppuntennetwerk

In Drenthe zijn er zoveel prachtige en gevarieerde plekken te ontdekken. Denk aan adembenemende heidelandschappen, indrukwekkende zandverstuivingen en oude dorpen met een bijzonder verhaal. Om Drenthe aantrekkelijk te maken voor zowel eigen inwoners als voor toeristen, heeft Recreatieschap Drenthe een wandelknooppunten netwerk aangelegd.

Het wandelknooppuntennetwerk betreft in totaal 10762 kilometer en dient als wandelkompas voor wandelaars. Iedereen kan via wandelknooppunten eenvoudig korte of langere routes wandelen door prachtige Drentse Nationale Parken, fraaie dorpen, landerijen en onontdekte plekjes in gemeenten. Het wandelnetwerk sluit aan op verschillende dorpsommetjes en bestaande wandelnetwerken in de gemeenten. Langs de routes zijn diverse culturele- en horecagelegenheden gevestigd.

Bijzondere themaroutes

Via het knooppuntensysteem kun je ook bijzondere themaroutes beleven. Wandel- of fiets bijvoorbeeld de route die Vincent van Gogh aflegde toen hij in Drenthe was, loop de bezinningsroute van de Hollandsche Schouwburg naar voormalig Kamp Westerbork of fiets de Hunebeddenroute. Ook kun je het Drenthepad bewandelen, de enige langeafstand route die uitsluitend door Drenthe loopt.

Zelf knooppuntenroutes uitstippelen

De wandelknooppunten worden aangegeven door middel van bewegwijzerde borden en paddenstoelen die langs de routes staan. Je kunt zelf ook eenvoudig een knooppuntenroute uitstippelen door de wandel-of fietsplanner te gebruiken op websites van aanbieders, zoals Wandelnet.nl of Fietsknoop.nl.

HR-Nivon-Drenthepad-163klein

Realisatie wandelnetwerk Drenthe

De aanleg van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe wordt op 1 april 2024 officieel afgerond. Dit bekent dat heel Drenthe dan voorzien is van wandelknooppunten. Het Recreatieschap Drenthe verzorgt, samen met vrijwilligers, het beheer en onderhoud van het wandelnetwerk. Meer informatie over het netwerk is te vinden op de website van Recreatieschap Drenthe.

Koppeling met Blue Zone Innovations

Waarom deelt Blue Zone Innovations deze tip? Er kunnen meerdere thema's worden gekoppeld zoals Natuurlijk Bewegen, Ontspannen & Bewust Leven. Wandelen is gezond voor lichaam en geest en door het wandelknooppuntennetwerk kun je ontspannen tijdens wandelingen door de prachtige Drentse natuur.

Ga je ook wandelend op ontdekkingstocht?

Lees er meer over op de website van Recreatieschap Drenthe.

HR-Nivon-Drenthepad-151klein
Scroll naar boven