HET VERHAAL VAN ASPERGEBOEDERIJ SANDUR

Een Culinaire Reis van Teelt tot Tafel in de Blue Zone Stijl : Aspergeboerderij Sandur

Aspergeboerderij Sandur is in 1997 door ons, familie Gengler, opgericht. We zijn een echt familiebedrijf en telen asperges met veel zorg. Kwaliteit vinden we hierbij erg belangrijk, net als aandacht hebben voor onze klanten. Dat is wat onze vaste klanten in ons waarderen. Ons motto Asperges: gezond en lekker! weerspiegelt in ons streven naar het delen van kennis over gezond eten en het promoten van lokale, verse producten.

Er is van alles te doen op onze aspergeboerderij. Van het verzorgen van onze aspergeplanten, tot de verkoop van asperges in onze boerderijwinkel. Dit doen we samen met onze enthousiaste medewerkers. Zo weten we precies welk proces de asperges doorlopen voordat ze op jouw bord terecht komen. Ook geven we rondleidingen en excursies, organiseren we culinaire avonden en verzorgen we o.a. bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten.

Van kijken naar doen

Bij aankomst op de boerderij worden gasten verwelkomd met een warme groet en een scala aan mogelijkheden die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen, van kinderen tot senioren. De boerderij omarmt een op maat gemaakt programma dat begint met een boeiende film in de boerderij, die het hele proces van aspergeteelt tot oogst laat zien.

Na de film trekken gasten het veld in, gewapend met een asperge steekmes, aspergebak en handschoenen. Hier wordt het ambacht van aspergesteken onthuld, met gedetailleerde uitleg en hands-on ervaringen voor de bezoekers.

rsz_1aspergeboerderij-sandur_klein

Aan tafel

De reis gaat verder naar de aspergehal, waar het schillen van asperges centraal staat. Van april tot eind juni worden dagelijks rondleidingen aangeboden aan groepen vanaf 10 personen, en zelfs bus groepen kunnen genieten van een lunch- of dinermogelijkheden op het sfeervolle terras.

Vers aanbod

De Aspergeboerderij richt zich op educatie, zowel voor scholen als ook voor andere groepen. Tijdens de rondleidingen krijgen bezoekers zelfs de mogelijkheid om asperges te steken en kunnen ze de boerderijwinkel verkennen, waar naast verse asperges ook diverse streekproducten verkrijgbaar zijn.

Daarnaast heeft de Aspergeboerderij een webshop, waar vers geoogste asperges en andere streekproducten direct beschikbaar zijn voor liefhebbers. Voor diegenen die meer willen leren over gezonde en verse ingrediënten, biedt de Fresh Food Academy workshops en informatie om een gezonde levensstijl te omarmen.

Sandur 1

Aspergeboerderij Sandur: Een Blue Spot tussen Erica en Nieuw-Amsterdam

Aspergeboerderij Sandur omarmt de Blue Zone Innovations-thema's door gezond eten te bevorderen. Met educatieve rondleidingen, culinaire avonden en verse streekproducten. Als familiebedrijf met aandacht voor klanten, integreert het naadloos in thema’s gezond ondernemerschap, lekker gezond & bewust eten en drinken en sociaal netwerk & community’s, waardoor het een waardevolle bijdrage levert aan een gezonde en bewuste levensstijl. Een bestemming tussen Erica en Nieuw-Amsterdam waar mensen samenkomen, genieten van het landschap en gestimuleerd worden om bewuste keuzes te maken voor een gezond en vitaal leven.

Kom langs en ontdek zelf de smaak van versheid op Aspergerboerderij Sandur!

Neem een kijkje op hun website!

Scroll naar boven