HET VERHAAL VAN STUDENTE FLEURKE

Fleurke

Fleurke 

Het is bij veel gezinnen een regel: geen mobiele telefoon tijdens het eten. Bij de één werkt dat goed, bij de ander houdt het moeilijk stand. Fleurke vindt het belangrijk om tijdens het eten met de familie of haar vriend samen om tafel te zitten. Elkaar aan te kijken, het gesprek aan te gaan en écht contact te maken. “Soms kun je met weinig woorden al veel zeggen.“

Dat ze dit belangrijk vindt, komt goed van toepassing in de opdracht die Fleurke uitvoert voor Blue Zone Innovations. Ze is 2e jaars studente aan het Alfa College en volgt de opleiding business administration and control.  Samen met een groep studiegenoten werkt ze aan een keurmerk voor bedrijven.

Predicaat als waardering

Bedrijven in veel gemeenten in Drenthe en de gemeente Hardenberg kunnen een predicaat van de Blue Zone Innovations krijgen als ze voldoen aan een aantal criteria. Zie het als een waardering zoals je ook bij Tripadvisor wel eens ziet.

Om erachter te komen waar je aan moet voldoen, welk thema van Blue Zone Innovations je eraan koppelt, wat er speelt bij de bedrijven en hoe je het keurmerk vormgeeft, moet je met elkaar hierover in gesprek.

Fleurke vindt het leerzaam om interviews met de bedrijven af te nemen. “Luisteren naar de ondernemer, hun verhaal achterhalen en met mijn studiegenoten erover praten vind ik interessant.“

De studenten zijn druk bezig met een onderzoek. Wat doen de bedrijven? Wat staat er op hun website? Wat voor cursussen geven ze? Past dit bij de Blue Zones? Waarom past het keurmerk bij die bedrijven en waar moet het keurmerk aan voldoen? “We stellen veel vragen aan de bedrijven. Daarna ga ik met mijn groepje een stappenplan maken voor de komende periode.”

Blue Zone Innovations zorgt voor verbindingen tussen studenten, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Vanuit haar eigen normen, waarden en interesse op gebied van gezonde voeding, een sociaal netwerk en een goed gesprek kan Fleurke een mooie bijdrage leveren aan de opdracht.

Als je aan haar vraagt welke tip je aan anderen zou geven als het gaat om het gedachtegoed van de Blue Zones: “Ik zou iedereen willen aanmoedigen om niet op de bank je eten op te eten. En je telefoon even weg te leggen tijdens het eten. Lekker gezellig samen aan tafel zitten met elkaar is belangrijk en daar word je blij van!”

Scroll naar boven