EVENTS EN SESSIES
van Blue Zone Innovations

Blue Zone Innovations gaat over de funfactor van gezondheid en een gelukkig leven leiden. Geïnspireerd op de bestaande Blue Zones gaat Blue Zone Innovations aan de slag binnen 6 thema’s met verschillende projecten, innovatie- of inspiratiesessies en werkend vanuit innovatiehubs.

Hoe kun je zingeving en spiritualiteit inzetten als vrijetijdsondernemer? Dat is de vraag die centraal stond tijdens inspiratiesessie Boost Your Blue Leisure Business op 7 juni 2023 in Emmen. Tijdens de inspiratiesessie gingen de sprekers en workshopleiders dieper in op hoe spiritualiteit en zingeving kan worden ingezet om de onderneming verder te brengen. Tijdens de sessie stelden de vrijetijdsondernemers een eigen programma samen, daarbij konden ze kiezen tussen 2 sporen.

Thema's: Spiritualiteit en zingeving | Gezond ondernemerschap, innovatie en circulaire economie

inspiratiesessie 479x479
7_9_1080x1080

Op 11 en 12 september 2023 zijn studenten van NHL Stenden en Drentse leisure ondernemers aan de slag gegaan met uitdagingen van bedrijven.

De studenten bedenken innovatieve oplossingen voor Drentse leisure ondernemers. Tijdens een zogeheten pressure cooker leren ze presenteren en achterhalen ze waar kansen en behoeften liggen bij de ondernemers. De studenten brengen een bedrijfsbezoek aan de Drentse bedrijven. De innovatieve ideeën worden gepresenteerd aan de ondernemers. De ideeën worden gekoppeld aan de thema's van de Blue Zone Innovations.

Onderdeel van deze dagen is een workshop Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

Deze aanpak legt andere verbindingen, zorgt voor samenwerkingen en cross-overs. De studenten ontwikkelen hun analytisch denkvermogen, maken kennis met elkaar en krijgen een beter beeld bij de praktijk.

Thema's : Spiritualiteit en zingeving | Ontspannen en stressbewust leven

Scroll naar boven