PROJECTEN
van Blue Zone Innovations

Blue Zone Innovations gaat over de funfactor van gezondheid en een gelukkig leven leiden. Geïnspireerd op de bestaande Blue Zones gaat Blue Zone Innovations aan de slag binnen 6 thema’s met verschillende projecten, innovatiesessies en werkend vanuit innovatiehubs.

Filosofiedocent Sanne ten Wolde voerde de meest waardevolle gesprekken met haar leerlingen buiten de lesuren, op informele momenten. Daarom startte ze een filosofisch huiskamercafé. ‘'Na de pandemie lijkt er meer behoefte te zijn aan goede gesprekken. Met de gouden combinatie van een ongedwongen sfeer, gratis koffie en de juiste vragen, helpen we elkaar om tot ideeën en inzichten te komen.'' De pilot van het huiskamercafé bij Hogeschool NHL Stenden is een groot succes! Zowel studenten als docenten schuiven graag aan voor een lekkere kop koffie.

Thema's: Ontspannen en stressbewust leven | Spiritualiteit en zingeving | Sociaal netwerk & Community's

Foto: Boudewijn Benting/ Dagblad van het Noorden
Afbeelding_538x5022

Een groep van vijf internationale 3e jaars hbo-studenten vanuit de opleiding Leisure & Event Management van NHL Stenden hogeschool heeft zich beziggehouden met een onderzoek naar een evenement in Drenthe, waar verleden en heden elkaar ontmoeten vanuit de diverse thema’s van Blue Zone Innovations.

Thema's Sociaal Netwerk & Community's | Ontspannen en stressbewust leven | Lekker gezond & bewust eten & drinken

In 2022 zijn studenten van NHL Stenden hogeschool en Ruud Haak van Eko-tours in Exloo in het kader van de thema’s van Blue Zone Innovations  samen aan de slag gegaan met het uitdenken van een innovatieve invulling van het terrein gelegen achter Eko-tours. Het doel was helder, het moest off-grid zijn. De uitkomsten waren verrassend!

Thema's: Natuurlijk Bewegen | Ontspannen en stressbewust leven

Afbeelding_538x5023
Afbeelding_538x502

De LeefstijlStraat Emmen is een expertisecentrum waar verschillende professionals individueel en gezamenlijk werken aan het begeleiden van mensen naar een gezonder leven. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, diëtisten, maar ook yoga en begeleiding bij mentale gezondheid (GGZ professionals). De LeefstijlStraat Emmen wil daarmee een bijdrage leveren aan de verandering in het gezondheidszorgsysteem.

Thema's: Lekker gezond & bewust eten & drinken | Natuurlijk Bewegen

Scroll naar boven